vineri, 6 aprilie 2012

Cum sa faci economie la aer conditionat?

Sunt diverse aparate de aer conditionat pe piata romaneasca cu diferite clase de consum de energie, respectiv clasa A, B, C, D unde A inseamna cel mai mic consum posibil iar D un consum mare.



Defapt diferenta intre aceste clase nu este chiar atat de mare iar daca un aparat cu clasa C de consum il gasiti la un pret bun si care sa aiba incluse alte avantaje precum auto curatare sau tripla filtrare HD nu ezitati sa-l cumparati. Sigur ca daca tinem la mediul inconjurator vom cumpara aparate aer conditionat Clasa A de energie.

Aparatele tip inverter sunt clar cele mai economice la ora actuala cu mentiunea ca acestea pot face si caldura pe timpul sezonului de iarna cu un randament ideal pana la temperaturi exterioare de -15 grade.

Asadar daca chiar dorim sa avem un consum foarte mic aparatele inverter sunt alagerea perfecta. Aerul conditionat tip Inverter foloseste sisteme electronice care pot varia puterea de lucru a unitatii exterioare, adica acesta nu merge in permanenta cat este aerul conditionat pornit la putere maxima ci se adapteaza in functie de seterile facute de dvs. Astfel de situatii sunt intalnite foarte des pe timp de noapte cand dupa ce adormim nu mai avem nevoie de un aparat galagios sau de putere foarte mare.

Sigur ca daca vorbim de diferenta de cost intre aparate de aer conditionat clasice si cele Inverter exista o diferenta de bani destul de semnificativa insa acesta va fi recuperata in timp ba chiar dupa aproximativ un an de zile de folosire incepe sa fie in profit pentru cosumul mic de energie electrica apoi daca vorbim de faptul ca uneori toamna tarziu sau primavara cei de la RADET nu mai dau caldura desi in case este destul de rece functia de incalzire o sa fie o adevarata mana cereasca pentru dvs. si o sa realizati ca alegerea facuta este una ideala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu