marți, 23 iunie 2015

Parchet Bambus

Parchet bambus, este unul dintre cele mai căutate modele de parchet. Nuanta de bambus este o culoare foarte caldă ce permite asortarea cu foarte multe nuanțe si asta il face sa fie in topul preferințelor mai ales ca este in varianta mat dar si lucios. Fiind o culoare caldă, deschisă ofera o impresie de spațiu larg chiar si in spații mici, reduse ca suprafața. Trebuie însă făcută diferență din start intre parchet bambus laminat si parchet bambus din lemn masiv.


Esența lemnoasă de bambus este una foarte bună atât pentru trafic cât si pentru întreținere ca si suprafața motiv pentru care este ales in multe proiecte rezidențiale sau chiar si de birouri.

 Nu același lucru îl putem spune despre parchetul laminat bambus pentru că in acest caz nu discutăm despre esență lemnoasă de bambus ci despre un plastic printat sau altfel spus imprimat cu o nuanță de bambus si nu despre un lemn de bambus!





La parchetul laminat indiferent de nuanță trebuie sa discutam despre clasă de trafic si nu despre esența de lemn, un parchet bambus laminat care are o clasa de trafic 31 o sa fie unul care o sa reziste foarte puțin in timp dar si pretul foare jos, numai unul clasa 33 de trafic o sa reziste foarte mult indiferent dacă îl montăm în casă sau în birou, showroom, etc.

 Pe scurt, parchetul laminat se cumpăra după clasa de trafic fiind un plastic imprimat cu diverse nuanțe de lemn sau esențe iar parchetul din lemn masiv il cumpărăm dupa esența de lemn. OK, multe întrebări ori sa vină de genul care este mai bun, laminat sau masiv!?

Răspunsul cel mai corect este ca trebuie sa alegem în funcție de buget, destinația locației, cât de mult dorim sa-l folosim, si cat de mult iubim lemnul sau plasticul!? Ca sa ma înțelegeți mai bine, acasă am laminat, la birou am laminat, asta pentru simplu fapt ca este mai ieftin de montat, întreținut și cel mai important de schimbat! Dar nu imi place plasticul!

Parchet bambus
Astfel că alegerea este in ziua de azi una legată de rapiditate, cost, si performanță la utilizare, altfel toți agenții de vânzări ar avea b BMW sau Mercedes dar rațiunile economice fac ca majoritatea sa aiba Skoda, Fiat etc. Am vrut sa fiu cat mai explicit, sa fiu pe înțelesul oricarui om care este pus in față cu zeci de modele de parchet si nu prea înțelege care este diferența, de câte ori nu ați stat in fata raionului de parchet din super magazinele DIY sau la magaziele din Valea Cascadelor, Mihai Bravu, etc. si nu ați știut sa alegeți in cunoștință de cauză pentru ca pur si simplu nu este domeniul dvs. de activitate! Din păcate încă în România vânzătorul nu este pregătit nici macar 5% sa va spună exact diferența dintre parchet bambus masiv si parchet bambus laminat pentru ca dvs. să alegeți ce doriți perfect informat dar si in functie de buget, pretul dat poate sa fie intre 35 lei/mp pana la 150 lei/mp astfel ca nu este tocmai la indemana sa aruncam banii pe fereastra!
Plinta Bambus
Eu sunt in domeniul construcțiilor de peste 20 de ani si mă lovesc zi de zi de astfel de probleme si incerc prin intermediul acestui blog sa luminez cat pot de mult viitori clienți! Orice cumpăr vreau sa stiu exact care este povestea lui pentru ca sunt banii mei si nu vreau sa îmi bat joc de ei chiar daca este ceva ieftin sau scump. Când vom avea vânzători care sa înțeleagă acest aspect o sa avem magazine ca în alte țări unde îți este explicat si modul de fabricație nu numai marca sau producătorul.

Un comentariu:

  1. Cea mai proasta alegere acest Parchet din Bambus, am avut intr-o garsoniera si dupa doi ani s-a facut praf, sigur ca nu era de cea mai buna calitate dar nici de cea mai proasta! De atunci eu unul evit acesta esenta de lemn!

    RăspundețiȘtergere